Bezoek Vriendenkring Neuengamme Nederland

Op maandag 29 juni kregen we bezoek van de Stichting Vriendenkring Neuengamme Nederland. De slachtoffers van Meensel-Kiezegem en alle Nederlanders die in het concentratiekamp van Neuengamme zijn omgekomen vormen de aanleiding van een vriendschapsband die ontstaan en gaandeweg gegroeid is, over de grenzen heen, tussen onze beide verenigingen. Dhr. Theo Broers, bestuurslid van de Stichting en redactielid van het tijdschrift ‘Neuengamme Bulletin’ en dhr. Wil van den Elzen, eveneens redactielid brachten samen met hun echtgenotes een bezoek aan Meensel-Kiezegem. Ook dhr. Victor Malbecq, voorzitter van de vriendenkring Neuengamme van België was aanwezig.

Onze Noorderburen werden verwelkomd door voorzitter Vital Craeninckx en bestuursleden Yvonne Vangilbergen, Jozef Lemmens en Marcel Reynders. Na een uitgebreide rondleiding in ons info-centrum en de gemeente ,werden het ere-kerkhof van Meensel en het monument in Kiezegem, onder een stralende zon, bezocht. Een welgekomen aperitief mocht daarom niet ontbreken.

Het bestuur van Meensel-Kiezegem en dhr. Victor Malbecq mochten,als erkentelijkheid, een uniek exemplaar van het boek ‘Nederlanders in Neuengamme’ in ontvangst nemen. Onze bezoekers uit Nederland kregen het boek ‘Een klein dorp, een zware tol’ van de gebroeders Craeninckx en de gedenkpenning in brons over Meensel-Kiezegem als herinnering mee naar huis.

Tijdens een lunch ten huize van de voorzitter werd nog uitvoerig nagepraat.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.