Herdenkingsplechtigheden Meensel-Kiezegem

Elk jaar heeft een herdenkingsplechtigheid plaats op de zondag tussen 1 en 11 augustus. Indien een van deze twee data op een zondag valt, heeft de herdenkingsceremonie op die dag plaats. Om de vijf jaar heeft deze herdenking een nationaal karakter in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van de koning.

herdenking-kiezegem

Zondag 5 augustus 2018 – Herdenkingsplechtigheid te Meensel-Kiezegem

N.C.P.G.R. Meensel-Kiezegem’44 nodigt U uit op de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid. Deze gaat door op zondag 5 augustus 2018  ter gelegenheid van de 74ste verjaring van de vergeldingsacties, uitgevoerd door de bezetter op 1 en 11 augustus 1944 waarbij 4 medeburgers ter plaatse werden vermoord en 63 van de 91 gijzelaars omkwamen in het concentratiekamp van Neuengamme. 

Deze plechtigheid verloopt als volgt :

 • 09u15: korte ceremonie aan het erekerkhof in Meensel door de regionale verenigingen en gemeentebestuur
  Locatie: Heibosstraat 5 – 3391  Meensel-Kiezegem
 • 10u00: eucharistieviering in de kerk Sint-Pieter van Kiezegem
  Locatie: Kerkstraat 1- 3391  Meensel – Kiezegem
 • 11u00: Toespraken en bloemenhulde aan het monument naast de kerk van Kiezegem
  • Dhr. Vital Craeninckx, Voorzitter NCPGR Meensel-Kiezegem ’44
  • Te bevestigen
 • Aansluitend wordt een receptie aangeboden door het gemeentebestuur van Tielt-Winge in het ontmoetingscentrum.

De verenigingen die aan de bloemenhulde wensen deel te nemen, gelieve dit voorafgaand te melden aan voorzitter Vital Craeninckx   0496 50 46 77  of via mail vital.craeninckx@skynet.be. Met de wens u te mogen verwelkomen danken wij u bij voorbaat voor uw aanwezigheid waardoor u sympathie en erkentelijkheid betuigt voor hen die zich opofferden voor onze vrijheid.

Meer informatie

Voor meer informatie over de herdenkingplechtigheid kan u terecht bij Vital Craeninckx, coördinator van de wergkroep Herdenkingscomité, via herdenkingscomite@meensel-kiezegem44.be of +32 16 63 46 23.