Meensel-Kiezegem Een Maand Lang In Tentoonstelling Op Het Stadhuis Van Hamburg

Vanaf donderdag 15 januari organiseert KZ Gedenktätte Neuengamme een maand lang een tentoonstelling in het prachtige stadhuis van Hamburg (Duitsland). Deze tentoonstelling handelt over vier zwaar getroffen dorpen en steden waarvan de slachtoffers werden gedeporteerd naar Neuengamme en haar bijkampen. Zowel Warschau (Polen), Murat (Frankrijk), Putten (Nederland) en Meensel-Kiezegem (België) krijgen een ereplaats in deze tentoonstelling. Samen het met studiecentrum van KZ Gedenkstätte Neuengamme is de Stichting Meensel-Kiezegem ’44 één van de drijvende krachten achter deze unieke expositie.

Plechtige opening op donderdag 15 januari 2015

De tentoonstelling zal in de voormiddag geopend worden door de President van Hansestad Hamburg Carole Veit, met toespraken van Janusz Kahl (Getuige van Warschau), Gilles Chabrier (Burgemeester Murat) & Katharina Herz-Eichenrode (Gedenkstätte Neuengamme). Om 18u wordt er een panelgesprek geörganiseerd in het stadhuis rond het thema ‘Misdaden van de SS en de Wehrmacht in bezet Europa‘, met sprekers Jean Cassagne, Janusz Kahl, maar ook onze eigenste Oktaaf Duerinckx. Tijdens de opening mag een goede delegatie van de Stichting Meensel-Kiezegem ’44 aanwezig zijn, (Oktaaf Duerinckx, Tom Devos, Alfons Vuchelen & Evrard Van Goidsenhoven), alsook onze burgemeester van Tielt-Winge, Rudi Beeken ons vergezelt.

Thema-avond over Meensel-Kiezegem op vrijdag 30 januari 2015

Op de avond van 30 januari worden onze bestuursleden Oktaaf Duerinckx en Tom Devos geïnterviewd door de heer Martin Reiter, onderzoeker in het studiecentrum KZ Gedenkstätte Neuengamme rond het thema ‘Herdenken van de razzia’s in Meensel-Kiezegem’, in het prachtige monument van de afgebrande Sint-Nikolai kerk van Hamburg. Waar ook de gloednieuwe mobiele viertalige tentoonstelling van de Stichting Meensel-Kiezegem ’44 zal onthuld worden.

De integrale brochure over deze unieke tentoonstelling kan je hier downloaden.

Meer informatie kan men bekomen bij Tom Devos op +32 487 737 002 of tom@tomdevos.be.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.