In Memoriam Fons Vuchelen

Wat dinsdag de eerste zomerse dag zou worden, eindigde voor o zo velen in een grillige mare. Onze Fons is niet meer. Zijn plots en onverwacht overlijden sloeg menigeen met stomme verbazing. Vooral bestuursraden van diverse humanitaire en culturele  verenigingen konden op zijn engagement rekenen en mochten ondervinden dat zijn “gepensioneerd zijn” niet kon geassocieerd worden met niets doen. Op vrijwillige basis waren zijn dagen goed gevuld en was “er zijn” en prestaties leveren erg herkenbaar, als ware het gratis talenten die hij in cadeauverpakking aan anderen liet geworden. Behulpzaam zijn, was zijn verslaving.

Van de ene op de andere dag is het voorbij. ’s Ochtends nog op Tiense markt met vrienden. In de namiddag een gepland fietstochtje. Met het vallen van de avond, valt ook het doek over een onvergetelijke vriend. Dinsdag 14 april… niets nog noteren noch aan te stippen. Alles voorbij.
Met dat plotse overlijden dan toch reserves aangesproken? Voor onze Stichting Meensel-Kiezegem ’44 was hij een uitermate dankbaar en hulpvaardig bestuurslid in al onze activiteiten. Ruim twintig jaar kon hij zich inleven met zijn menselijke werkkracht en waarden waarvoor wij hem eeuwig dankbaar moeten blijven: zijn solidariteit en gelijkwaardigheid, zijn vrijheid en zijn verdraagzaamheid, zijn verantwoordelijkheidsgevoel en bovenal zijn eerlijkheid en bescheidenheid.

Zaterdag 18 april 2015 om 10 uur is de plechtige uitvaartliturgie in zijn parochiekerk te Hoegaarden (Houtmarkt).
Een laatste groet en rouwbeklag kan in het uitvaartcentrum Permentier, Kumtichstraat 2 te Kumtich op vrijdag 17 april a.s. Van 18.45 tot 19.30 uur.
Condoleren kan op www.begrafenissenpermentier.be
Rouwadres: Stoopkensstraat 110  te 3320 Hoegaarden.

Zijn hele leven werd geconcretiseerd in een enige foto die als cover werd gebruikt op onze laatst-uitgebrachte Nieuwsbrief Editie 55 van maart 2015. Een beeld van een prachtige internationale tentoonstelling op uitnodiging van de stad Hamburg, waarop onze bestuurder wijlen Fons Vuchelen, de armen gekruist nog volop aandachtig genietend van het geleverde werk, dat hij samen met onze Stichting dààr mocht neerzetten. Een onverwacht opname, maar een tekenend beeld van zijn bezorgde inzet die nooit sterft.

De Stichting Meensel-Kiezegem ’44 zal hem missen.

Namens de Stichting Meensel- Kiezegem ’44

Guido Hendrickx
Voorzitter

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.