Pieter-Paul Baten komt naar Kortenaken op 4 november

We mochten dit bericht recent ontvangen van één van onze bevriende vaderlandlievende verenigingen:

Lezing Pieter-Paul Baeten op vrijdag 4 november om 20 uur in zaal Servaas ,Organisatie van dienst Erfgoed, Culturele Dorpsraad Waanrode en Koninklijke Nationale Strijdersbond Afdeling Kortenaken

Pieter Paul Baeten is voorzitter van de Groupe Mémoire-Groep Herinnering en nationaal voorzitter van de Vriendenkring Buchenwald.

Tijdens WOII was hij actief in het verzet en hierdoor werd hij op 17 jarige leeftijd opgepakt door de SS. Zijn verhaal is dat van een verzetsstrijder die zijn inzet voor het vaderland moet bekopen met een doortocht van 2 jaar door 5 verschillende kampen en gevangenissen: Esterwegen, Gross-Strehlitz, Gross-Rosen, Dora-Mittelbau en tot slot in de Boelcke-Kazerne in Nordhausen.

Hij was één van de vele ‘Nacht und Nebel’ gevangenen, wat zoveel wil zeggen dat hij vanaf de eerste dag van zijn gevangenschap totaal geen contact meer mocht hebben met het thuisfront en niemand nog wist waar hij zich bevond.

Ondertussen is hij al vele jaren actief in de herinneringseducatie rond WOII. Ondanks zijn gezegende leeftijd weet hij nog steeds te boeien met zijn beklijvende getuigenis.

Praktische info:
De lezing is gratis, inschrijven is verplicht via cultuurdienst@kortenaken.be , 011 58 62 62 (plaatsen zijn beperkt, gelieve tijdig in te schrijven.) Er is ook een tentoonstelling deze zal  van vrijdag 4 november tot en met Woensdag 30 november in de bibliotheek  Krawatenstraat 38 –  3470 Kortenaken te bezichtigen zijn .

Met de wens u te mogen verwelkomen danken wij u bij voorbaat voor uw aanwezigheid waardoor u sympathie en erkentelijkheid betuigt voor hen die zich opofferden voor onze vrijheid.

Vaderlandse Groeten secretaris  K.N.S.B. Groot-Kortenaken, Marijke

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.