Crowdfunding Museum Meensel-Kiezegem ’44

BELANGRIJKE UPDATE: JE VINDT NU ALLE INFORMATIE OP MUSEUM44.BE!

Start Crowdfunding campagne voor nieuw museum in de Pastorie van Meensel

De plannen rond het nieuwe museum in de pastorie van Meensel krijgen met de dag meer vorm. Het trio Marc Cauwbergs, Katrin Duerinckx en Tom Devos kreeg op de Algemene Vergadering de goedkeuring alsook de belangrijke taak om tegen het voorjaar van 2018 de nodige fondsen te verzekeren die nodig zijn om te starten aan de bouw van het nieuwe museum rondom de razzia’s van Meensel-Kiezgem in 1944.

Vanuit de Gemeente Tielt-Winge kregen we alvast een toezegging van een budget van €105.000, gespreid over de komende drie jaren. Daarnaast lopen er nog verschillende subsidiedossiers bij verschillende overheden voor een totaalbedrag van € 150.000, waarvan we in de decembermaand de uitkomst nog zullen vernemen. Dat maakt dat we om onze plannen volledig door te voeren nog een resterend budget nodig hebben van € 80.000. Om de noodzakelijke startbudgetten te verzekeren lanceren we daarom van 15 december 2017 tot 15 februari 2018 een crowdfunding campagne om een eerste bedrag van € 30.000 op te halen, en zo van start te kunnen gaan met de effectieve werkzaamheden begin 2018. De opening van het nieuwe museum voorzien we dan in de zomer van 2019, 75 jaar na de feiten.

Om dit te verwezenlijken vragen wij jouw hulp! Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan het nieuwe museum in de pastorie van Meensel? Dan vragen wij hier vriendelijk om jouw financiële ondersteuning. Onze medewerkers
staan te popelen om van start te gaan met de effectieve werkzaamheden voor een gloednieuw digitaal museum rond herinneringseducatie en WOII in Meensel-Kiezegem.

Mogen wij op jouw steun rekenen?

Je kan nu alle informatie vinden op museum44.be.

Van harte vanwege Marc, Katrin, Tom en de voltallige crew!