Crowdfunding Museum Meensel-Kiezegem ’44

BELANGRIJKE UPDATE: JE VINDT NU ALLE INFORMATIE OP MUSEUM44.BE!

Start Crowdfunding campagne voor nieuw museum in de Pastorie van Meensel

De plannen rond het nieuwe museum in de pastorie van Meensel krijgen met de dag meer vorm. Het trio Marc Cauwbergs, Katrin Duerinckx en Tom Devos kreeg op de Algemene Vergadering de goedkeuring alsook de belangrijke taak om tegen het voorjaar van 2018 de nodige fondsen te verzekeren die nodig zijn om te starten aan de bouw van het nieuwe museum rondom de razzia’s van Meensel-Kiezgem in 1944.

Vanuit de Gemeente Tielt-Winge kregen we alvast een toezegging van een budget van €105.000, gespreid over de komende drie jaren. Daarnaast lopen er nog verschillende subsidiedossiers bij verschillende overheden voor een totaalbedrag van € 150.000, waarvan we in de decembermaand de uitkomst nog zullen vernemen. Dat maakt dat we om onze plannen volledig door te voeren nog een resterend budget nodig hebben van € 80.000. Om de noodzakelijke startbudgetten te verzekeren lanceren we daarom van 15 december 2017 tot 15 februari 2018 een crowdfunding campagne om een eerste bedrag van € 30.000 op te halen, en zo van start te kunnen gaan met de effectieve werkzaamheden begin 2018. De opening van het nieuwe museum voorzien we dan in de zomer van 2019, 75 jaar na de feiten.

Om dit te verwezenlijken vragen wij jouw hulp! Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan het nieuwe museum in de pastorie van Meensel? Dan vragen wij hier vriendelijk om jouw financiële ondersteuning. Onze medewerkers
staan te popelen om van start te gaan met de effectieve werkzaamheden voor een gloednieuw digitaal museum rond herinneringseducatie en WOII in Meensel-Kiezegem.

Ons ondersteunen kan via deelname aan onze crowdfunding campagne, en in ruil geven wij graag iets in de plaats. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

 • Je schenkt een bedrag van € 20
  Dan ontvang je van ons twee gratis toegangstickets voor het nieuwe museum van zodra het opent én een uitnodiging op het openingsevenement.
 • Je schenkt een bedrag van € 50
  Dan ontvang je daar bovenop een fiscaal attest van sponsoring én een jaar gratis toegang tot het museum vanaf de opening.
 • Je schenkt een bedrag van € 100
  Dan ontvang je daar bovenop levenslange gratis toegang tot het museum én een gesigneerd exemplaar van het boek of de film over Meensel-Kiezegem ‘44.
 • Je schenkt een bedrag van € 250
  Dan ontvang je daar bovenop de originele medaille van Meensel-Kiezegem ‘44.
 • Je schenkt een bedrag van € 1.000
  Dan ontvang je daar bovenop een plaatsje gedurende 3 jaar mee op de schermen in het nieuwe museum en bereik je tal van bezoekers met jouw naam, logo of reclame.
 • Je schenkt een bedrag van € 2.500 of meer
  Dan schenken wij daar bovenop jou het peterschap tot ons nieuw museum, mag je mee het lintje komen knippen, en wordt jouw naam vereeuwigd in het nieuwe museum.

Mogen wij op jouw steun rekenen?

Je kan nu alle informatie vinden op www.museum44.be!

Overschrijven kan op het Crowdfunding rekenignummer KBC IBAN BE94 7360 4325 7014 – BIC KREDBEBB.

Noot: Dit is het correcte rekeningnummer op de online versie van de nieuwsbrief. De gedrukte versie bevatte en verkeerd nummer. Onze verontschuldigingen voor het ongemak. Wij danken iedereen die de realisatie van dit nieuwe museum mede mogelijk wil maken!

Indien gewenst kan je ons tevens onderteunen in natura. Zo zijn we op zoek naar vele helpende handen die willen ondersteunen tijdens de afbraakwerken, verfwerken, fine-tuning e.a. Maar ook indien je zelf nog interessante objecten, documenten, foto’s, e.a. hebt die een plaatsje verdienen in het museum mag je ons altijd contacteren.

Van harte vanwege Marc, Katrin, Tom en de voltallige crew!